Groepsinfo groep 5 & 6

Informatie 21 maart – 7 april 2017

Ook zijn we in de klas begonnen met een nieuw blok bij rekenen en een nieuw thema bij taal en spelling.

Een aantal zaken waar we de komende periode druk mee bezig gaan, per groep zijn:

Groep 5

  • Spelling, de categorieën: kasteel, hond en de jager.
  • Bij taal leren we wat de ik-vorm van een werkwoord is, het stoffelijk bijvoegelijk naamwoord komt aan de orde (gouden, ijzeren of bijvoorbeeld wollen). Er komt dit thema nog meer nieuws aan bod, bijvoorbeeld achtervoegsel(-heid,    -lijk en –baar). Maar ook leren we het verschil tussen letterlijk en figuurlijktaalgebruik.
  • Deze week zijn we begonnen aan blok 2b.  In dit  blok gaan we verder met deelsommen met rest. De digitale klokken komen ook weer aanbod. http://www.digipuzzle.net/nl/leerspellen/klokkijken/ Op deze site kunnen de kinderen de digitale klokken oefenen.

Groep 6

  • Spelling, de categorieën: snelheid, cijfer, insect, ’s morgens en piano’s.
  • Bij taal leren we wat een afleiding(geblaf, ontdekken, lerares, beeldig) is, maar ook wat enkelvoudige en samengestelde zinnen zijn. In de thema komt nog veel meer nieuws aan bod, zoals: aanhalingstekens en de uitgang van de persoonsvorm( -d –t –dt).
  • Deze week zijn we begonnen met blok 2b. In dit blok gaan we verder met breuken. Het meteriek stelsel komt weer aan de orde. Dit blijft soms erg lastig. Ook worden er enkele onderwerpen herhaald zoals: kolomsgewijs aftrekken en grote keersommen.
  • We zijn begonnen met een nieuw thema van taal en spelling dit betekent ook dat er nieuwe woorden op Bloon staan. Op woensdag 5 april hebben de kinderen de taaltoets en op 7 april het dictee.  

Maandag 27 maart hebben de kinderen de toets van Meander. Bij Brandaan zijn we gestart met het onderwerp de tweede wereldoorlog.

De afgelopen weken zijn de kinderen druk geweest met het Leesvirus. Ze hebben veel boeken gelezen en online hebben we mee gedaan aan een quiz tegen andere scholen in de gemeente Coevorden. Woensdag 29 maart hebben we het Leesvirus feest als afsluiting.

Donderdag 6 april gaan we met groep 5/6 naar het Openluchtmuseum Ellert en Brammert. 

Groetjes

Juf Tanja en Juf Marlon

 

 

 

 

Informatie 13 februari – 17 maart 2017

De (cito)toetsen zitten erop, de kwartiergesprekken zijn geweest en morgen krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis.

Ook zijn we in de klas begonnen met een nieuw blok bij rekenen en een nieuw thema bij taal en spelling.

Een aantal zaken waar we de komende periode druk mee bezig gaan, per groep zijn:

Groep 5

Spelling, de categorieën: pauw, hout, nacht, huisje, paaltje en ringetje.

Bij taal leren we nog meer over zelfstandige naamwoorden.

De kinderen kennen al veel tafels. De laatste tafel (de tafel van 9) is mee naar huis gegaan. Nu gaan we in de klas druk bezig met deelsommen (met en zonder rest). Ook komen de verhoudingen dit blok aan de orde.

Groep 6

Spelling, de categorieën: hijskraan, rugzak, trein, ijs, pauw, hout en garage.

Bij taal leren we wat een samengesteld werkwoord is.

In blok 4a hebben de kinderen kennisgemaakt met kolomsgewijs aftrekken. Dit komt deze weken ook weer aan bod. Verder leren de kinderen meer over breuken en oppervlakten.

Vorige week zijn er nieuwe inlogcodes voor Bloon mee naar huis gegaan. Er kan thuis dus weer geoefend worden. Het woorddictee is op vrijdag 3 maart 2017 en het zinnendictee een week later op 10 maart. Ook hebben de kinderen op 3 maart een taaltoets.

Bij de wereldorienterende vakken gaan we de thema’s afronden. Dat betekent dat de kinderen op vrijdag 10 maart de Brandaan toets hebben. De samenvatting van de Naut toets krijgen de kinderen deze week mee naar huis. Deze toets is op 16 maart 2017. De toets informatie over Meander volgt nog.
 

Groetjes

Juf Tanja en Juf Marlon

Afbeeldingsresultaat voor jan leendert vis