2020- 2021

 

Voor actuele informatie over de groepen kunt u naar de nieuwsbrieven gaan

 

Groepsleerkracht

De kinderen in groep 5/6 hebben twee juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Demi voor de groep en op vrijdag juf Marieke.

 

Schooltijden

Vanaf 08.20 uur mogen de kinderen naar binnen. Om 8:25 gaat de eerste bel en om 8:30 de tweede bel en zullen de lessen beginnen. Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn de kinderen om 14:30 uur vrij en op woensdag om 12:30 uur.

 

Gymtijden

Op maandagmiddag en donderdagmiddag hebben we gym. Dus denkt u aan de gymspullen op deze twee dagen. De kinderen moeten zich na de gymles douchen. Wilt u uw kind een handdoek meegeven?

 

Verjaardagen kinderen

De verjaardagen van de kinderen worden in de klas gevierd rond 10.15. Graag vooraf doorgeven op welke dag uw kind zijn/haar verjaardag viert. In principe zijn alle dagen geschikt, maar soms moeten we rekening houden met eventuele excursies.

De klas bestaat uit 21 kinderen.

 

Excursies

Wanneer we op excursie gaan, is het veiliger om aan de kant van de kleuteringang in te stappen. Als u gevraagd wordt door de leerkracht om mee te rijden, graag aan deze kant parkeren.

 

Wereldverkenning

Op de middagen staat wereldverkenning op het rooster. Op maandag aardrijkskunde (Meander), op dinsdag/vrijdag natuur en techniek (Naut) of geschiedenis (Brandaan). Elk vak bestaat uit 5 blokken van 4 weken, die vervolgens worden afgesloten met een toets. Tegen het einde van het blok geven we de verschillende bladen en boekjes mee naar huis, zodat de kinderen nog even kunnen doorlezen wat er allemaal is behandeld in het hoofdstuk.

Uitzondering hierop is de topografie. Dit is een kaart van een bepaald gebied van Nederland en bijbehorende plaatsen. Dit is slechts kort behandeld in de les en moet thuis extra geoefend worden. Op het topoblad en de andere bladen wordt ook altijd de datum van de toets geschreven. Wilt u erop toezien dat de boekjes in de week erop (na de toets) weer meegaan naar school? Let op groep 5 heeft pas aan het eind van het schooljaar topografie.

 

Toetsen

Op het bord in de klas worden altijd (minimaal een week vooraf) de data van de wereldverkenningstoetsen en de Engels toetsen. U kunt dus altijd even binnenlopen om te kijken wanneer deze zijn. De data van de toetsen worden ook vermeld op Klasbord.

 

Spreekbeurten

De kinderen houden één keer per jaar een spreekbeurt. Deze wordt thuis voorbereid. We starten in oktober. Het rooster hiervoor komt in de klas te hangen. Wilt u erop letten dat uw kind aan deze data denkt? U mag gerust even op het rooster kijken om ook van deze data op de hoogte te zijn. Over de inhoud van de spreekbeurt volgt nog een informatiebrief, ook komt het tijdens de groepsinformatieavond aan de orde.

 

Klasbord

Via klasbord krijgt u ook veel informatie over de groep bijvoorbeeld over toetsen, excursies of andere activiteiten in de groep. 

 

Contact met leerkrachten

Voor kleine mededelingen of vragen kunt u gerust voor of na schooltijd ons even aanschieten. Voor een uitgebreid gesprek, kunt u een afspraak maken.

U kunt ons ook altijd mailen:

Juf Demi: demi.lamberink@fiers.nu

Juf Marieke: marieke.nijboer@fiers.nu